Zoek je hulp bij zelfstandig je huiswerk plannen?

Je huiswerk opschrijven in je agenda, is dat plannen?

Hoe leer je nu eigenlijk echt plannen? De 1blik agenda kan je hierbij helpen.

Plannen is een groot probleem voor leerlingen. Ze kijken vaak op het laatste moment in hun agenda, waardoor het huiswerk te laat gemaakt en geleerd wordt. Leerlingen hebben geen overzicht meer en weten niet meer wat er van ze gevraagd en verwacht wordt. Dit leidt tot stress en onvoldoendes. Vanuit de praktijk is er een eenvoudige planmethode ontwikkeld. Hieruit is een nieuwe schoolagenda ontstaan. Deze schoolagenda heet de 1blik agenda. In deze 1blik schoolagenda leer je zelfstandig je huiswerk te plannen en te structureren. Om te starten met de planmethode binnen de 1blik-schoolagenda wordt een goede introductie en begeleiding aanbevolen.

Doelgroep van deze schoolagenda

In eerste instantie was deze schoolagenda bedoeld als extra hulpmiddel voor cluster IV en ADHD leerlingen op BO/VO, Havo/Vwo niveau, maar al snel bleek dat veel leerlingen binnen het onderwijs, ook zonder autisme, vastliepen met hun planning. Momenteel wordt de 1blik schoolagenda op alle niveaus ingezet. Vanaf groep 8, voorgezet- middelbaar onderwijs, hoger onderwijs, tot aan de universiteit.

Hoe werkt de 1blik-schoolagenda?

In elke schoolagenda staat een handleiding en een voorbeeldsituatie beschreven. Wanneer je de handleiding volgt, leer je zelfstandig je huiswerk te structureren en te plannen. De dagindeling in de agenda is in tweeën verdeeld: een opdrachten- en een plangedeelte. Elke dag maak je een onderdeel van je huiswerk. Je werkt met drie kleuren markeerstiften*.

Rood/roze: Huiswerk moet af zijn.
Groen: Huiswerk is klaar voor deze dag.
Geel: Huiswerk is nog niet klaar voor deze dag.

Voordelen

• je leert je huiswerk plannen en niet op het laatste moment maken of leren
• je hebt overzicht en weet wat je die dag moet maken of leren
• je hoeft elke dag maar één klein onderdeel te maken
• wanneer je ziek bent mis je maar één onderdeel van je maak of leerwerk
• in 1blik zie je of iets af is of nog niet. Als je goed gepland hebt, ben je klaar en hou je tijd over voor leuke dingen.

Want, wat af is… is af!

*De agenda wordt exclusief markeerstiften geleverd..

1blik schoolagenda bestellen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.